eli elämää käsityökaaoksessa

perjantaina, toukokuuta 06, 2005

Pian meillä asuu pieni kettu

Mulla on ollut jo pitkään pakkomielteenä tehdä kettukäsinukke huovuttaen. Siksi sitä oranssia hahtuvaakin tilasin mutta eihän kettu voi olla sen langan värinen... Repolainen onkin jäänyt muhimaan ajatuksen tasolle mutta tänään päätin että haluan tehdä sen ketun nyt. Oikeastaan langat päättivät puolestani kun kävin ostamassa paitalankaa Menitasta. Huomasin alekorissa poistovärisiä Tango-keriä ja sieltä joukosta vilkkui kettulankaa, iloisenoranssia ja pörheää. Ostin vielä pikkukerän oranssia Fritidsgarnia, siitä neulon ja huovutan käsinuken vartalon ja jotenkin laitan sitä Tangoa turkiksi päälle. Ei hajuakaan vielä miten ja millaisen ketun teen. Helpointa olisi neuloa Tango mukaan mutta se ei varmasti kestä kuudenkympin huovutusta. Tai ehkä sittenkin...eiväthän ne oikeat metsäketutkaan niin siistejä ja sileitä ole. Mitä siitä jos Tango-kettu vähän kulahtaisikin. ;)


Posted by Hello

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Barbara-tossut Ulla-nettineulelehdessä oli huovutettu 60-asteen pesussa pörrölankoineen päivineen, joten luulisi että Tangokin samanlaisen käsittelyn sietäisi. Aina kannattaa kokeilla!

5/06/2005 3:51 ip.

 
Blogger Elli said...

Kiitos vinkistä, Irja! Noissa tossuissa oli käytetty pesun kestävää lankaa mutta kun tuo Tango ei siedä konepesua... En tiedä uskallanko kokeilla. Olisi pitänyt suoraan ostaa Funnya tai Braziliaa mutta kun lankesin siihen ale-hintaiseen Tangoon. :/ Taidan laittaa testitilkun koneeseen ja katson mitä tuleman pitää. :)

5/07/2005 3:59 ip.

 
Blogger Sanna Tallgren said...

Kestää tango pesua. Mun blogissa http://sannaelina.blogspot.com Maaliskuun 15. päivä on postattu kuva susikäsinukesta jonka selkä ja korvakarvat on mustaa tango. neuloin pätkinä vaan sinne sekaan. Mulla on repolaista varten punaruskeaa hahtuvaa...

5/07/2005 7:58 ip.

 
Blogger Hembu said...

Ketut on kivoja! Mulla on suunnitteluasteella huovutettava kettu, mutta en oo vielä päässyt toteutusvaiheeseen :-)

5/11/2005 1:16 ip.

 
Blogger Elli said...

Sanni: Ai sudessasi oli käytetty Tangoa? Ihastelinkin sitä silloin joskus. :) Kiitos kun kerroit, nyt mä uskallan tehdä ketun niin kuin alunperin aioinkin. :D

Hembu: Juu, kivoja ovat. Kettu on yksi lempieläimistäni. :) Mullakin on kettu vielä aloittamatta...

5/12/2005 8:20 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home