eli elämää käsityökaaoksessa

maanantaina, helmikuuta 14, 2005

Keskeneräisyyksiä

Keskeneräisistä käsitöistäni löytyi myös neuleita. Kaksi niistä tuottaa päänvaivaa suuresti. Toinen on pikkuriikkinen vauvan pitsineule, toinen kaarrokeneule jonka piti tulla äidilleni joululahjaksi. Syy päänvaivaukseen on lankojen loppuminen, mistään ei löydy vastaavia. Pitsineuletta olen tehnyt ikivanhasta, ohuen ohuesta villalangasta jonka löysin mummini varaston kätköistä. Merkistä ei ole tietoakaan. Olen koittanut etsiä mahdollisimman samantyyppistä lankakauppoja kierrellessäni mutta vielä ei ole onnistanut. Kaarrokeneuleesta en edes ajatellut koituvan ongelmaa. Sehän on tehty 7 veljeksestä, varmasti Suomen suosituimmasta langasta. Mutta mutta, värivalinta on väärä, noin niin kuin ajatellen sitä että neuleeni tuppaavat lojumaan pitkiäkin aikoja edistymättä. Jos olisin viime syksynä tajunnut ostaa hippasen enemmän lankaa, ei ongelmaa olisi. (Muutenkin, millonkohan opin hankkimaan koko neuleen langat kerrallaan ettei tule sävyn heittoa lankaerien välillä, näkyy valmiissa neuleessa, todettu on...) Nyt on, koska tuo kitin värinen lanka on poistettu myynnistä. Loppu. Finito eikä uutta tule tilalle. Paitaa on tehty kainaloihin asti ja toinen hihakin on valmiina mutta... Noh, ei se sinänsä harmita, värivalinta tuntui väärältä alusta alkaen ja koko villapaidan edistyminen on ollut yhtä takkuamista. Taidan purkaa sen ja neuloa pojalle niistä langoista jotain, äiti saakoon paremmin hänelle sopivan paidan. Ja tällä kertaa ostan tarpeeksi lankaa heti kättelyssä...



2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Pienenä vinkkinä, kannattaa huudella noiden lopetettujen värien/lankojen perään näillä käsityöfoorumeilla. Kun tämä Suomi näyttää olevan täynnä hamstereita tai meitä sulovileenejä, niin aina ne puuttuvat langat tuntuvat löytyvän - jopa ihan samaa värjäyserää löytyy!
(tarkoitan yahoon neulonta-listaa, Ihan itse-foorumia, Kapiokirstua, Nappilaatikkoa jne).

Ihailin alemmasta kuvasta sitä oranssia fleeceä - tosi siististi olet saanut vetoketjun siihen... (sanoo hän, jonka kärsivällisyys ei riitä siihen, että laittaisi edes tarpeeksi neuloja...)

Sahrami-Arja

2/20/2005 11:52 ap.

 
Blogger Elli said...

Kiitos vinkistä noitten käsityöfoorumeiden suhteen! Tuo kitinvärinen kaarrokeneule kyllä tuli jo purettua mutta vastaisuuden varalle on hyvä tietää. Olen vasta hiljattin tajunnut että netistä löytyy myös näitä käsityöjuttuja enkä ole vielä kaikkialle tietäni löytänyt. Täytyypä tulla katsastamaan.

Vetoketjujen kanssa olen tapellut jos jonkin kerran, nyt tajusin ommella joustamattomat tukinauhat kankaan reunaan ennen vetoketjun kiinnittämistä. Yllätyin itsekin kuinka hyvin se onnistui. :) (sanoo hän, joka on oppinut kantapään kautta että kannattaa tehdä huolella...)

2/21/2005 1:53 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home