eli elämää käsityökaaoksessa

maanantaina, toukokuuta 23, 2005

Huivit hulmuamaan

Lupasin tehdä mummilleni huivin tuleviin kesäjuhliin käytettäväksi. Ohuen, verkkomaisen ja luonnonvalkoisen. Kotoa ei löytynyt oikean väristä lankaa mutta käyttämätön kerä oliivinvihreää Kotiväkeä löytyi. Tein siitä siis koehuivin, omaan käyttöön. Mallineuleen otin jostain vanhasta käsityölehdestä villapaitaohjeesta ja sovelsin siitä oman version huiviin. Aivan ihana huivi tulikin!

Mummin huiviin olen koittanut metsästää lankoja ja se on osoittautunut yllättävän vaikeaksi. Tarpeeksi ohutta lankaa löytyy kyllä vitivalkoisena mutta ei kauniin luonnonvärisenä. Se menee sitten jo beigen puolelle, tai "maitokahvin" kuten väriä kutsutaan joka paikassa... Vihreästä Vyyhdistä löysin hyvän väristä lankaa ja ostinkin sitä kaksi kerää mutta tajusin että se on liian paksua ja kävin palauttamassa ostokseni. Novitan Butterflyta ostin lopulta, se on unelmanpehmeää ja ihanan laskeutuvaa mutta kaupassa kermanvalkea näyttää kotona taas kerran liian puhtaanvalkoiselta. :/ Menitasta löytyisi lankaa, sen tiedän, mutta sinne en jaksa nyt mennä. No, huomenna tapaan mummin ja kysyn mielipidettä, ehkä päädymme "maitokahviin" tai sitten tuohon valkoiseen. Pahimmassa tapauksessa mummi kelpuuttaa oliivinvihreän huivin josta en millään haluaisi enää luopua... ;D


lanka: Novita Kotiväki
puikot: 6,5
ohje omasta päästä

Posted by Hello

3 Comments:

Blogger KirsiÄr said...

No niin. Juuri kun olin päättänyt, etten enää tee huiveja, huomasin että ohuesta langasta isoilla puikoilla ja kivalla mallineuleella tehtyä huivia mulla ei olekaan... Kiva huivi siis. Toivottavasti mummo ei vie.

5/24/2005 8:24 ap.

 
Blogger Terhi said...

Hieno! Mäkin taidan tarvita tuollaisen. :-)

5/24/2005 11:06 ap.

 
Blogger Elli said...

No niin, siispä huivin tekoon mars! Kivoja huiveja ei ole ikinä liikaa. ;D Parissa illassa tuli valmiiksi. Taidanpa tehdä vielä pari lisää minäkin... =)

5/24/2005 1:32 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home