eli elämää käsityökaaoksessa

sunnuntaina, joulukuuta 11, 2005

toivetumput

Omppu halusi myös huopatumput, toiveena tähtikuvioiset. Tottahan poika sellaiset sai. Olisin tehnyt vaikkei olisi halunnutkaan... ;) Lapaset koekäytettiin eilen ja hyvin pysyivät kädet kuivina ja lämpiminä. Paljon paremmin nämä toimii kuin mitkään superkalliit toppahanskat. Täytyy vielä kehittää mallia niin, että neuloo varren huopumattomasta langasta resorina. Pysyisi paremmin kädessä.


lanka: Pirtin hahtuva
puikot: 4
ohje: oma
Posted by Picasa

5 Comments:

Blogger Susanna said...

Ihan sama juttu meillä, hahtuvatumput on parhaat. Melindalle tein niin että neuloin resorin woolilla jo ennen huovutusta, mutta koska en ollut varma tuleeko hyvät, neuloin vain muutaman kerroksen, ja huovutuksen jälkeen sitten poimin silmukat ja jatkoin siitä :)

12/11/2005 4:22 ip.

 
Blogger Tuazophia said...

Hahtuvalapaset on tosiaan pop. Itse neuloin niihin tosi pitkät, leveät varret (lähes kyynärpäihin asti) ja kavensin sitten ranteen kohdalla lapaseen sopiviin mittoihin. Nyt lapanen on helppo pukea, kun kääntää varren lapasen päälle ja pysyy kuitenkin hyvin haalarin hihan alla ja lämmittää kättä ylemmäs. Olen myöskin uittanut nuo lanoliinissa, joten pitävät vettäkin, jos nikseen tulee. Annikan lapasissa on neulahuovutettuja "mampasia" koristeena (siis lampaita (lammas = mampas)).

12/12/2005 12:36 ip.

 
Blogger Elli said...

Susanna: Haa! Hyvä idea toi että neuloo vain aloituksen verran vartta ennen huovutusta. Mä taidan hyödyntää sitä. :)

Tuazophia: Hyvä homma myös noi pitkät varret, voisin itselleni neuloa sellaiset seuraaviin hahtuvatumppuihin. Nykyisissä vilkkuu ranteet vaikkeivät nekään ihan nysäpituiset ole. Mä uitin myös noi Ompun tumput lanoliinissa samalla kun lanoliitin vauvalle hahtuvapöksyjä. Ja pitää muuten hyvin sitä vettä! :) Ihana mampas. =D

12/13/2005 11:32 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Minulla eilen hahtuvatumppujen neulominen pysähtyi siihen, että en jaksanut neuloa ja huovuttaa mallitilkkua, jotta olisin saanut selville, paljonko parivuotiaan lapasiin tarvitsee luoda silmukoita. Kertoisitko, paljonko itse loit silmukoita? Minulla on aikomuksena tehdä juuri sellaiset lapaset, joihin teen jälkikäteen huopumattomasta langasta resorit.
Tanja

12/14/2005 12:42 ip.

 
Blogger Elli said...

Tanja: Loin alkuun 34s, mielestäni sillä silmukkamäärällä tuli hyvän kokoinen tumppu, johon alle mahtuu vielä ohut lapanen jos tarvitsee. Peukalon neuloin 13 silmukalla. Huovutin lapasen kaksi kertaa, ensin 40, sitten 60 asteessa. Neuletiheys näissä tumpuissa on n. 20s ja 34 krs=10cm huopuneena.

12/14/2005 8:22 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home