eli elämää käsityökaaoksessa

lauantaina, helmikuuta 19, 2005

Paitapula

Pakkailin kellariin pojan pieniksi jääneitä vaatteita. Kasvuhujahdus on käynyt joten paitapula on suuri. Housuja ei niin tarvita, niitä tehtailin kasvunvaran kanssa joulun alla mutta paitoja, ah ja voi. Nöyrryin jo ostamaan joulun jälkeisistä alennusmyynneistä pari trikoopaitaa vaikka halu olisi kova tehdä kaikki itse. Neuleita en osta: a) Ne maksavat liikaa b) Minulla on lankaa vaikka muille jakaa ja c) Osaan tehdä niistä langoista paitoja. Ainoa haittapuoli on se aika. Trikoopaitoja nyt hurauttaa sarjatyönä useita yhden illan aikana mutta neuleissa menee enemmän aikaa.

Onneksi Jussi-paitaprojekti edistyy, olen onnistunut pitämään näppini erossa muista käsitöistä joten etukappalekin on kohta valmis. Sitten enää hihat ja a vot! Ei tarvitse pojan enää ahtautua liian pieniin villapaitoihin. Nappasin kuvan yhdestä noista pienistä paidoista, kalastajaneuleesta jonka tehtailin viime kesänä. Mies sai siinä kirjoneulevimmassani samanmoisen, ja nyt oli sitten pakko ottaa samisvaatevalokuva isästä ja pojasta. Ainoa laatuaan, en ole mikään yhteneväisten vaatteitten ystävä mutta tuo malli oli niin ihana että oli pakko tehdä minikokoa ja isoa kokoa. Täytyykin neuloa pojalle uusi. Mies ei onneksi kasva, sama paita menee kunnes kuluu puhki...


Isompi paita Novitan Isoveljeä
Pienempi 7 Veljestä

7 Comments:

Blogger Terhi said...

Tervetuloa mukaan blogirinkiin!

Saako olla utelias ja kysyä, mistä tulee paumau? Kuulostaa hauskalta. Mullakin on ollut lempinimenä Pau(toinen nimeni on Pauliina), ja olen aina signeerannut kaikki työni Pau-nimellä. :-)

2/21/2005 10:39 ap.

 
Blogger Elli said...

Kiitos tervetulotoivotuksesta!

Tottahan sitä kysyä saa! Luin joskus iltasaduksi pojalleni Marjatta Kurenniemen kirjaa Kuinka Kum-Maa on kaikkialla jossa päähenkilönä seikkailee Pau-poika, sen jälkeen poika sanoi aina "paumau" kun oli kivaa, se oli sellanen yleishokema. Sanana paumau kuulostaa hauskalta, siihen liittyy mukavia muistoja ja kutsunpa poikaanikin joskus Pauksi. Omaan nimeeni se ei liity mitenkään, Ellistä ei Paumauta saa hyvällä tahdollakaan. ;)

2/21/2005 1:46 ip.

 
Blogger Terhi said...

Oi, tuo on ihana kirja! Ostin sen itselleni viime vuonna, kun siitä oli otettu uusi painos. :-)

2/21/2005 6:16 ip.

 
Blogger Anna said...

Onpas komiat paidat miehillä! :)

Kateudesta vihreänä selasin läpi kaikki kuvat käsitöistäsi. Oi osaisinpa minäkin ommella. Olet saanut kyllä upeita luomuksia aikaiseksi.

2/21/2005 8:24 ip.

 
Blogger Elli said...

Kiitos kaunis, Tilkkusisko. :) Taidetaan viherrellään puolin ja toisin: Olen käynyt katsomassa neuleitasi ja aivan upeita kyllä ovat!

2/21/2005 11:02 ip.

 
Blogger Nimuel said...

Hihii! Minulla on mies joka kasvaa. Aina vain, vuosi vuodelta ja on jo niin suuri etten jaksa ottaa projektiksi villapaitaa. Ehkäpä teen hänelle liivin niin säästyn sentäs hihojen neulomiselta.;D

2/22/2005 9:35 ip.

 
Blogger Elli said...

Ninni: No tottahan tuo omakin mies leveyssuuntaan kasvaa... Kovasti se kyllä yrittää estää sitä levähtämistään. Varmuuden vuoksi kuitenkin neuloin paidan kokoa xl. ;D

2/23/2005 3:17 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home