eli elämää käsityökaaoksessa

perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Meemejä pukkaa

Olenpa laiskistunut. Blogiväsynyt vain, muuten olen ollut oikein reipas ompelija ja neuloja. Tulosta syntyy kuin sieniä sateella, lähinnä ompeluksia. Neuleet tökkivät. Ideoita on liikaa ja nehän on kaikki aloitettava yhtä aikaa. Monta on siis kesken, mitään ei valmiina...

Nyt kuitenkin pikapäivitys. Haasteitakin oli putkahtanut vastattavaksi kaksin kappalein. Tässä siis pieni valotus minun maailmastani meemien muodossa:

*********************

Siniset Silmukat haastoi minut mukaan seuraavaan:

Omituisuuksia

1. Aika väärin päin. Kun puhun luvuista tai ajasta, sanon aina myöhemmän ajankohdan tai numeron ensin. Esim. Vauvan laskettu aika on huhti-maaliskuun vaihteessa, tai sovin treffit kahdentoista-yhdentoista välille. Mun mielestäni on paljon loogisempaa sanoa noin päin, mutta kuulemma yleinen tapa on sanoa se ensin tuleva ensiksi. Täytyy aina oikein miettiä miten päin sanon tai kirjoitan, koska nuo tulevat aina automaattisesti väärin päin.

2. Keskustelut itseni kanssa. Käyn pitkiä keskusteluja pääni sisällä, usein puhun myös itsekseni ääneen esim. kaupassa. Onneksi nykyään Omppu antaa näennäisen syyn julkihöpinään, mutta oikeasti muistutan itseäni purjon ostamisesta tai manailen tomaattien kallista kilohintaa ihan isseksein. Autoilu on tuonut ihanan, uuden ulottuvuuden yksinpuheluun. On jumalaisen tyydyttävää saada neuvoa kanssa-autoilijoita ja huudella heille kommentteja.

3. Pyykkäys. Pyykin pesemisessä on tarkat säännöt. Vaikka muuten kuulutan naisen ja miehen tasavertaisuutta kodinhoidossa ja olen muutenkin melko huithapeli ja pakkomielteetön kotihommissa, pyykit ovat minun juttuni. Ne on käännettävä ympäri ennen koneeseen laittoa, pesuaine on annosteltava juuri oikein ja koneen kierrosnopeus ja muut säädöt riippuvat tietenkin pyykin laadusta, määrästä ja monesta muusta tekijästä. Kuivumaan laitettaessa pyykit käännetään oikein päin ja oiotaan, sukat paritetaan ja laitetaan pyykkipojalla yhdessä kuivumaan, ja muutenkin pyykkiteline täytyy käyttää hyväkseen mahdollisimman tarkasti ja tasapainoisesti. Mutta, jos armas mieheni tämän luet, voit edelleen jatkaa satunnaista pyykkäystä ja laittaa niitä kuivumaan kuten haluat. Tämä ei ole sentään elämän ja kuoleman asia. ;)

4. Lyhennän varpaankynteni repimällä. Ainoastaan isovarpaan voi siistiä saksilla.

5. En mielellään heitä kirjekuoria pois, vaan ne on käytettävä muistilappuina, ostoslistoina jne. Tämä koskee vain niitä C5-kokoisia kuoria joissa tulee mm. tilotteet.

*****************

Pörröltä otin vastaan seuraavan haasteen:

Vaatemeemi

Tehtävänanto: Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

Sattuipa sopivasti! Kerrankin olen pukeutunut siveellisesti vaikka kotona olenkin. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että olen tänään ehtinyt jo lääkäriin ja ruokakauppaan, enkä ole vielä jaksanut vaihtaa kaikkia kotilökävaatteita päälleni. Tällä hetkellä päältäni löytyy oliivinvihreät pellavahousut, musta intianpuuvillatunika, mustat sukat ja pikkuhousut, violetit rintsikat sekä päässä oliivinvihreä huivi ja kaulassa killuu vihreä lasikoru nahkanauhassa. Ja villasukat tietenkin, tänään nämä. Ne isommat siis.

Olen rontti enkä jatka kumpaakaan meemeistä eteenpäin. Mielelläni luen ja vastaan näihin, mutta en ikinä ole osannut ja halunnut niitä kierrättää kellekään. Yksi omituisuuksistani sekin. ;)

*****************

Loppuun vielä iso kiitos kaikille aiemmille kommentoijille. :)


4 Comments:

Blogger Päivi, Lankakomero said...

Koskaan et ole näköjään ainoa... minäkin "lyhennän" varpaankynnet repimällä, mikä ärsyttää miestäni hirveästi. Nyt pääsin kertomaan hänelle, että muitakin kynnenrepijöitä löytyy.

1/27/2006 8:11 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hihii, arvasin tänne viimein tulleen päivitystä..! ;o)

Mäkin olen pyykkineurootikko, ennen vielä kaiken skitsoilun lisäksi silitin kaiken alusvaatteita ja sukkia lukuunottamatta, mutta onneksi siihen ei ole enää jäänyt voimavaroja. =P Sukkia en parita, mies hoitaa sen homman meillä jo ennen koneeseen laittoa ja mua sitten ärsyttää noukkia niitä pyykin seasta ja erotella. =D Pyykit tosin kuuluu myös ripustaa nurin, koska näin silitettävät on valmiiksi nurin. Painotekstilliset ja kirjotut käännän, etteivät vaan värjäänny. *silmien pyöritys* =DD

Koetas nyt neuloa se vauvan kirjoneule valmiiksi, tahdon pyrtyä ihastuksesta! <3

1/28/2006 1:29 ap.

 
Blogger vikke* said...

Kivannäköinen kirjoneule tulossa vauvalle!!
Jaksamista sulle myös raskauden loppumetreille! Ei ole enää montaa viikkoa =)

1/28/2006 9:28 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Minä "otin" tämän vaatehaasten omaan päikkyyni, eli nyt olet tavallan laittanut sen jo yhdelle;) Ihania vaatteita täällä, sniff! :)
t. Agda Jyväskylästä

1/30/2006 7:28 ap.

 

Lähetä kommentti

<< Home