eli elämää käsityökaaoksessa

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2006

Ompelukone on käynyt kuumana. Päätin suorittaa maratonurakan poikieni (kyl kyl, poika on mahassanikin :D) vaatettamiseksi. Kolme päivää tein kaavoja, seuraavat päivät kulutin kankaiden leikkaamiseen ja toissapäivänä aloitin ompelemisen. Keittiömme on siis ollut kutakuinkin kaaoksessa viimeisen reilun viikon. Mutta hyvää jälkeä tällä taktiikalla syntyy, kaaoksesta viis! Vino pino kankaita on vielä ompelijaansa odottamassa, mutta jotain on jo valmistunut:

Kylpytakki Ompulle
Leväytin kassillisen fleecekankaita lattialle, ja poika sai ihan itse valita mieleisensä värit kylpytakkiin. Punaista ja oranssia, äitinsä poika... Takin helmaan ompelin madon jämäkankaista leikatuista ympyröistä ja huppuun tuntosarvet. Omppu on ihastunut ötökkään: Mato saa suukkoja monta kertaa päivässä. =))





Hupparit isommalle ja pienemmälle
Vauva sai hupparin fleecesta, taskuun ompelin valmiin kirahvikoristeen. Lärpäkkeitä vielä jämäkankaista sinne ja tänne. Kyllä Vauvan kelpaa...kunhan syntyy. Ja kasvaa tarpeeksi. 62-senttiseen huppariin on helppo hävittää vastasyntynyt vauva.



Omppu sai huppuunsa dinosaurushörsylät. Samanmoiset kuin lempihatussaan. Pörröinen, ohut teddyneulos on niin ihanaa, että sitä oli pakko ostaa vähän enemmänkin kuin yhteen jätkänpätkän huppupaitaan. Saisin todennäköisesti dinohupparit tehtyä koko perheelle. Vastaisku samanlaisille tuulipuvuille...hmm...tätä täytyy harkita.





Vakosamettihousut
Kokoa 92 cm, Ompulle tehty siis. Hirveän isot, valtavat! Meidän rimpulapoika menisi näihin kaksi kertaa. En tiedä oliko kaavoissa heittoa vai mikä tässä nyt mättää, yleensä Ottobren kaavat ovat olleet täydellisen istuvia (pienen hionnan jälkeen) Ompulle. Noh, näitä käytetään muutaman aamupuuron jälkeen. Kyllä se lapsi kasvaa, siitä voin olla varma.





9 Comments:

Blogger Carita said...

Hienoja vaatteita olet tehnyt, kyllä poikien kelpaa :)

1/29/2006 4:21 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

samaa mieltä kuin carita! Toi dinohuppu on tosi makee ;)

1/29/2006 4:31 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Voih, miksei kaupoista saa noin hienoja!? Hei, olisi kiva nähdä valmiina se vihreänsävyinen kirjoneule, se oli tosi kaunis se aloituskin.

Marsvin

1/29/2006 4:56 ip.

 
Blogger Siniset Silmukat said...

Upeita vaatteita olet ommellut!

1/29/2006 5:20 ip.

 
Blogger Terhi said...

Onpa ihania vaatteita! Kylpytakki etenkin on tosi hauska. :-)

1/29/2006 7:48 ip.

 
Blogger Unknown said...

Kauniita lastenvaatteita! Pesee kaupan spidermanvaatteet mennen tullen!

1/29/2006 8:45 ip.

 
Blogger Susanna said...

Todella hienoja, taas! Ehkä noihin sammareihin on sattunut pulskan lapsen kaava? Välillä on ollut sellaisia pikkuylläreitä, että jossain sivunnurkassa vaan pienellä lukee että väljä mitoitus :D

1/29/2006 9:17 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Mää olen ihan sanaton noiden luomusten edessä !! Yhä vaan ihailen sun värisilmääsi, olisipa mullakin!
Täytyykin kaivella Muotimuksuja vuodelta kivi ja kirves, josko sieltä löytyisi jonkinlainen kaavantynkä, niin saisi Pepillekin tehtyä saunatakin.

Riina

1/30/2006 1:31 ip.

 
Blogger Elli said...

Kiitos kiitos kehuista! Hyvän mielen saitte aikaan. :) Sen vauvan kirjoneuleen näätte heti kunhan valmistuu... Nyt on takakappale vasta valmiina kun olen touhunnut noiden ompelusten parissa. (Ja aloittanut pari muuta neuletta siinä sivussa...)

1/30/2006 4:24 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home