eli elämää käsityökaaoksessa

sunnuntaina, helmikuuta 27, 2005

Käsitöille pyhitetty viikonloppu

Äitini hääpukua on ommeltava, H-hetki lähestyy. Omppu lähti perjantaina yökylään mummolleen jotta minä saisin ommella rauhassa ja olihan se ihanaa, jättää jopa neulatyyny keittiön pöydälle yöksi eikä ollut vaaraa että pieni poikanen käy salaa varastamassa neuloja. Siitä muuten tulee blogini nimikin: Meillä on alituinen neulavaara kotona (vaikka kuinka koitan olla levittelemättä niitä ympäriinsä). Tämän Omppukin hyvin tietää. Neulan nähdessään poika varoittaa minuakin että "neula, ai sattuu". :)

Juhlamekkoa olen siis tehnyt, kuvan laitan jahka puku valmistuu. Tässä ompeluhommien välissä olen neulonut Ompun pörröpipon valmiiksi. Hauska tulikin! Lanka loppui hiukan liian aikaisin mutta kyllä tuo päähän mahtuu vaikka korkeutta saisi himpun verran enemmän ollakin. Aloin myös tuhota vanhoja lankojani, yhden villapuseron jämälagoista (Novita Popia) aloin tehdä kaulahuivia. Löysin ikivanhasta käsityölehdestä hauskan reikäneulemallin ja kokeilin sitä. Pitkään sainkin tapella alun kanssa koska ohjeeseen oli livahtanut virhe mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, hieno siitä huivista on tulossa. Se valmistuu sitten kun valmistuu, välityönä teen aina välillä.


Liityin duffelintekijöiden sankkaan joukkoon, lauantaina käväisin ostamassa langat. Kamala valinnanvaikeus iski värien kanssa, pitkään mietin vihreän, lämpimänruskean ja sinivihreän välillä. Lopulta päädyin vihreään, taitaa olla se sama väri mitä Modan mallissa on käytetty. Ihanan pirteä väri. Mallitilkun tein jo mutta muuten duffeli saa odottaa siihen kunnes hääpuku on valmis.



Kissimirri, kissimirri, koreana käyt, alatipa arkenakin hienona näyt.
Pörröpipo Novita Tangoa ja Woolia
sukka- ja pyöröpuikot
nro 4



huivia jämälangasta

6 Comments:

Blogger Siniset Silmukat said...

Oi, miten ihana pörröpipo! Lämpimältä näyttää, kuin myös tuleva muhkea huivisi.

2/27/2005 7:41 ip.

 
Blogger Terhi said...

Suloinen pipo söpöisellä pojalla! :-) Huivikin näyttää kivalta.

Huomenna päästään aloittamaan duffelia! Mun ykkövärisuosikki olisi ollut se ruskea, mutta kaupassa ei ollut sitä tarpeeksi, joten päädyin tummansiniseen.

2/28/2005 11:48 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hep! Olen se, joka huuteli täydellisen palmikkoneuleen perään Tilkkupeitto-blogissa. Kiitos vinkistä, mutta Viikinkineuleet on jo kahlattu läpi, eikä mikään niistä sykähdyttänyt niin erityisesti kuin tänään kiltin posteljoonisedän luokseni kantama hyvin lähelle täydellisyyttä pääsevä malli: uuden Modan mallin:o 5.
Lankoja ostamaan heti ensi viikolla... :) -niki

3/01/2005 9:26 ip.

 
Blogger Nimuel said...

Kaunis huivi! Olisi mielenkiintoista tietää miten tuota mallineuletta neulotaan. ;)

Tosi suloinen lapsukainen suloinen pörröpipo päässään.=)

3/01/2005 11:18 ip.

 
Blogger Elli said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

3/02/2005 3:27 ip.

 
Blogger Elli said...

Neulemalliin vielä lisään että mulla on käytössä 6,5 puikot.

3/02/2005 3:29 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home