eli elämää käsityökaaoksessa

sunnuntaina, maaliskuuta 06, 2005

Tilkkuilua pitkästä aikaa

Ongelmana on jo pitkään ollut se ettei meillä ole Ompun rattaisiin kunnon peittoa jaloille. Lampaantalja kyllä on mutta se toimii vain pyllyn lämmikkeenä. Rattaisiin löytyy myös aivan ihana, oman mummini vanhasta kultalammasturkista tekemä makuupussi mutta se on hemmetin kuuma jos ei ihan paukkupakkanen ole.

Yksi kuningasidean poikanen tuli tuossa yksi ilta päähäni kun taas kerran manailin fleecepaloja joita pyörii joka paikassa: Pieni tilkkutäkki jalkapeitoksi. Eilen illalla aloitin ja juuri sain peitteen reunojen kanttausta vaille valmiiksi. Hieman epätyytyväinen olen jälkeen, nopeasti tein, sen myönnän, mutta yksi suuri syy lopputuloksen huolimattomuuteen on fleecen joustavuus. En enää ikinä aloita tilkkutyötä joustavasta materiaalista... Löperö mikä löperö, varmasti peitto silti asiansa ajaa ja Omppukin siihen ihastui. Tuossa ennen nukkumaanmenoaan hyppi ja köllötteli peitonraakileen päällä, olisi halunnut sen sänkyyn mukaan. :)



Fleece-paloista hirsimökkitekniikalla
peiton koko n. 100cm x 80cm

4 Comments:

Blogger Kristel said...

Tosi pirteän värinen peitto. :) Ja eikös ole pääasia, että poika tykkää?

3/07/2005 7:56 ap.

 
Blogger Ziina said...

Miekin oon tehnyt tilkkupeiton fleecestä, 10cm X 10cm paloista, ja tyttö tykkää siitä kovasti. Ehkä neliönmuotoiset palat eivät veny samalla tavalla kuin suorakaiteet.

3/07/2005 12:40 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kiva väritys! T:SirpaLe

3/07/2005 9:13 ip.

 
Blogger Elli said...

Kristel, Ziina ja SirpaLe, :D

Uskoisin että tilkkupeitto olisi onnistunut paremmin jos olisin käyttänyt samaa, paksua polarfleeceä joka tilkussa. Nyt kun joukossa on myös ohuen löperöä kangasta, on tuloskin siksi vähän hassu. Mutta juu, pääasia on että poitsu tykkää! :)

3/11/2005 3:02 ip.

 

Lähetä kommentti

<< Home